MOSAICS

MOSAICS

Diapositiva25

 

Què és Mosaics?

Mosaics és una eina elaborada per Francesc Sedó i jo mateixa, i està pensada per a tots aquells professionals que treballeIMG_3327n en processos de desenvolupament personal i grupal de l’àmbit educatiu i social. Els recursos i dinàmiques de Mosaics fan possible treballar aspectes relacionats amb l’autoconeixement , la descoberta de capacitats i fortaleses , la presa de decisions o l’orientació de futur.

A través del llenguatge associatiu que combina imatge i paraula, es facilita la connexió dels dos hemisferis cerebrals a través dels quals gestionem els nostres pensaments i emocions. Mentre que l’hemisferi esquerre és lògic i analític i opera a través del pensament, el dret és intuïtiu i opera a través de l’emoció i la creativitat.

L’hemisferi que més hem desenvolupat a través dels sistemes educatius que hem conegut fins ara, ha estat l’esquerre i hem relegat en segon terme les destreses pròpies de l’hemisferi dret. Però hores d’ara sabem, que per poder donar resposta als reptes actuals i futurs, serà imprescindible comptar amb la cooperació dels dos hemisferis. Aquest fet implica que la formació educativa haurà de dissenyar formes d’aprendre noves que comptin amb les habilitats de l’hemisferi dret.

IMG_2748La neurociència ens ensenya que el binomi emoció-cognició és indissoluble: tota la informació sensorial passa primer pel sistema límbic o cervell emocional que ja dóna color a aquesta informació. És el cervell més proper a l’hemisferi dret. El pensament cognitiu pel qual es crea el pensament, es construeix després de passar pel cervell emocional , per això diem que els éssers humans som abans emocionals que racionals. Aprenem millor allò que s’estima, allò que ens ressona i ens connecta amb el que emocionalment portem dins. I sabem que qui aprèn bé, sobreviu millor.

 Mosaics està pensat per reforçar la connexió dels dos hemisferis en un context de joc segur . Estimula la fusió de les nostres respostes racionals i instintives i ajuda a crear noves associacions que ens obren escenaris futurs mentre comprenem millor els del present. A través de Mosaics desenvolupem la nostra creativitat, la intuïció i la intel.ligència emocional per posar-les al servei del nostre projecte de vida.

 Les persones i els equips avancem millor des de la suma i la cooperació. Talment com ho fa el nostre cervell. Amb Mosaics avancem en la construcció d’aquest projecte de vida que és individual i col.lectiu. Peça a peça transformem el mosaic que representem cadascú de nosaltres i l’encaixem alhora dins el gran mosaic que representa la nostra col.lectivitat.

Podeu adquirir-lo posant-vos en contacte amb nosaltres:

Mail: teresaterrades@gmail.com

Mòbil: 618315153

Diapositiva1