Qui sóc

Em dic Teresa Terrades, visc a Vilafranca del Penedès. Sóc llicenciada en Geografia i Diapositiva1Història i Coach per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 1989 treballo a l’Escola Intermunicipal del Penedès (a Sant Sadurní d’Anoia ) com a professora en l’àmbit de les Ciències Socials. El tracte amb els adolescents i els canvis constants que aquesta etapa comporta, m’obliga a reinventar la feina cada dia.  Això m’agrada. L’educació és un acte que necessita d’una mirada integral, ampla i a llarg termini.

Com a coach acompanyo als nois i noies, pares i docents en la  millora contínua per a assolir els propis reptes. Treballem en el reconeixement de  les fortaleses i competències des de les quals construïm el nostre benestar personal i pr
ofessional. L’orientació acadèmica i professional és un dels eixos més destacats en l’acompanyament als joves.

Desenvolupo tallers d’orientació i xerrades per a centres educatius i AMPES i faig formació per a docents en Educació Relacional, en col.laboració amb  l’Institut Relacional dirigit per Joan Quintana.Per a les persones que volen millorar el seu benestar personal, les  decisions sobre els seus projectes de vida, la seva confiança i autoestima,  fem coaching en sessions individualitzades. Així mateix, treballem en la millora de l’eficàcia de les relacions en les organitzacions i equips en el coaching d’equips.

Els programes de mentoria, és a dir l’acompanyament entre iguals,  fan més eficaces les organitzacions  perquè afavoreixen la confiança i la seguretat en la tasca. Desenvolupem programes a mida per a formar mentors, ja sigui en organitzacions , empreses o centres educatius. El projecte  Xerpa és un exemple d’aquest model dut a terme en Instituts. Nois i noies estudiants de Batxillerat  reben una formació per donar suport acadèmic i emocional als seus companys de primer d’ESO que arriben a l’Institut.

Formo part d’un grup d’innovació i recerca en Didàctica de les Ciències socials de la Universitat de Barcelona.

Escric habitualment a:

  • blog del Diari Ara: “M’obres la porta?”: http://mestres.ara.cat/mobreslaporta/
  • blog de la Fundació Jaume Bofill: http: http://diarieducacio.cat/blogs/bofill/author/tterrades/
  • Diari de l’Educació: http://diarieducacio.cat/author/tterrades/

 Diapositiva1Diapositiva3